Elk contact dat een klant met je bedrijf heeft, is belangrijk, ook je relatiegeschenken. Toch zien we heel veel nietszeggende give-aways en da's een gemiste kans. Een goede give-away ligt in lijn met je bedrijf en je verhaal en tovert een glimlach op het gezicht van je relatie. Hoe dat kan? Met onze tips kom je al een heel eind. Bye-bye saaie pen, hallo creativiteit!

  Heerlijke warmhouder met een vleugje branding voor jouw bedrijf

  Wat wil je bereiken met je relatiegeschenk?

  Een relatiegeschenk is een investering, hoe klein of groot ook. Daarom is het belangrijk dat je nadenkt over wat je ermee wilt bereiken. Geef je een kerstgeschenk omdat dat nu eenmaal hoort? Of wil je het moment gebruiken om je vaste klanten te bedanken voor hun trouw? Geef je iets weg aan je personeel? Zorg er dan voor dat je mensen zich gewaardeerd en erkend voelen dankzij jouw goodie. Als je wil werken aan je naamsbekendheid, kies dan voor een geschenk dat mensen altijd nodig hebben: een paraplu of headphones bijvoorbeeld.

  Past de give-away bij je doelgroep?

  Verplaats jezelf in je doelgroep. Wat zouden ze graag krijgen? Als je publiek jonge millennials zijn, dan is een leuke totebag met een mooi opschrift ideaal. Een ouder publiek zal bij zo’n totebag eerder de wenkbrauwen fronsen. Zij zullen meer te vinden zijn voor een klassiekere give-away. Je wilt natuurlijk dat je give-away zo lang mogelijk bijgehouden wordt. Denk daarom na over wat je doelgroep blij zou maken.

  Past het relatiegeschenk bij jouw bedrijf?

  Beschouw een relatiegeschenk als een marketing touchpoint. Net zoals al je andere marketing, moet het passen bij je bedrijf, wat je doet en vooral wie je bent. Ben je een jong, fun merk? Dan mag je goodie dat ook uitstralen. Als je eerder B2B werkt en een zakelijkere persoonlijkheid hebt, ga dan voor een geschenk dat je klanten nodig hebben op het werk, zoals een powerbank. Gelukkig is er zoveel aanbod op de markt dat je altijd een item vindt dat bij jou past én tegelijk origineel is.

  Pak écht uit met je merk

  Dat kan op twee manieren: ofwel verras je jouw klanten op een geijkt moment met een écht originele goodie, zoals een speaker bijvoorbeeld, ofwel geef je een geschenk op een moment dat je relaties het niet verwachten.

  Geschenken die werken

  We zetten alvast onze toppers op een rijtje! Nu nog jouw boodschap erbij en je bent vertrokken!

  - Speakers

  De speaker is een van de toppers onder de relatiegeschenken. Iedereen gebruikt ze: op het werk, onderweg, in de sofa om te Netflixen, op het strand om even weg te dromen in het zonnetje …

  - Oortjes en koptelefoons

  Gepersonaliseerde oortjes en koptelefoons zijn origineel, gewild en hip. Op kantoor worden ze dankbaar gebruikt en ook in het openbaar vervoer barst het van de oordopjes en koptelefoons. Oortjes bedrukken of een koptelefoon maken is ideaal voor gelukkig personeel (denk bijvoorbeeld aan je kerstpakket) en om je naamsbekendheid te vergroten.

  - Powerbanks

  We kunnen niet zonder onze smartphone en slaan in paniek als de batterij op rood gaat staan. Met alle apps die we vandaag de dag gebruiken, is dat bijna niet te voorkomen. Dan biedt een powerbank soelaas. Zet er je logo op en je relatie denkt aan jou, elke keer dat je ze uit de brand helpt. Power to the powerbank!

  - Zaklampen

  Tast niet in het duister en geef je klanten een nuttig cadeau. Handig thuis of in de auto! En met een leuke boodschap erop leg je zo de link naar je eigen bedrijf.

  - Thermosbekers en thermosflessen

  Ideaal voor mensen on the go en helemaal terug van weggeweest. Kijk maar ’s rond in de stad: iedereen loopt koffie of thee te drinken, en gelijk hebben ze! Het perfecte geschenk dus om jezelf in het straatbeeld te toveren!

  - Paraplu's

  Wist je dat er gemiddeld 200 dagen per jaar kans is op neerslag in België? Een paraplu komt dus altijd van pas! Houd je relaties letterlijk warm en droog en laat een paraplu bedrukken!

  Om van te snoepen

  Heerlijk, een lekker snoepje op het bureau. Dit is natuurlijk het lekkerste relatiegeschenk. Snoepjes zijn de smakelijkste manier om jouw bedrijf in de kijker te zetten! Al onze snoeppotten en -zakjes kunnen worden voorzien van een gepersonaliseerde bedrukking. Een kleine zoete zonde met jouw naam erop!

  Verras je klanten met een snoepje op bureau!

  - Snoeppotten & snoepzakjes

  Snoeppotten zijn verkrijgbaar in plastiek of glas. Je kan ook kiezen uit verschillende soorten snoep. Zitten jouw lievelingssnoepjes niet in ons assortiment? Bestel dan een lege bedrukte snoeppot en vul je potjes zelf! Yummy!

  - Pepermunt

  Een verfrissend pepermuntje is altijd een succes. Zowel jong als oud geniet van muntsmaak. Onze collectie pepermuntjes is zeer uitgebreid en je vindt altijd wel een soort die past bij jouw bedrijf. Al onze verpakkingen zijn te bedrukken met je eigen logo.

  - Kauwgom

  Een verfrissende kauwgom voor je klant? Dat kan en bedrukt met jouw logo, heb je de perfecte combinatie in huis. We hebben een ruime collectie kauwgomverpakkingen die allemaal te bedrukken zijn met jouw logo en een leuke boodschap. Zo hebben we meerdere soorten blisters en potjes met diverse smaken. Als je dat wilt, kan je ook kiezen voor kauwgom van het bekende merk Stimorol of Sportlife.

  Praktisch en gepersonaliseerd

  Ben je op zoek naar iets die praktisch is en zeker gebruikt zal worden? Ga dan voor een kalender of een usb-stick.

  Geef je klanten iets wat altijd van pas komt, een powerbank bijvoorbeeld!

  - Kalenders

  Je zou kunnen denken dat er in dit digitale tijdperk gepersonaliseerde bureaukalenders passé zijn maar niets is minder waar. Kalenders zijn nog altijd erg in trek. Kijk maar 's rond op kantoor: er staan op heel wat bureau's nog papieren kalenders. Dat is gewoon handig om even te checken wanneer week 30 valt of welke dag 26 mei precies is. Je kan ze bovendien personaliseren met een logo en een bericht per maand dat past bij jouw bedrijf. We doen je graag een voorstel op maat.

  - USB-sticks

  Stapels papieren aan je klanten geven is niet meer van deze tijd. In 2017 geef je gewoon een handige en compacte USB-stick met jouw logo erop! Bij Easybranding kan je gepersonaliseerde USB-sticks bestellen. Onze collectie bestaat uit diverse modellen zoals twisters, sleutels, creditcards enzovoort. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren. 

  Een financiële meevaller

  In veel gevallen kun je de btw van je relatiegeschenk fiscaal aftrekken. Zolang je de kosten maar onder de 227 euro per ontvanger houdt. Let op! Dit geldt alleen als de giveaway naar je bestaande klanten en/of leveranciers gaat. Een leuke goodie voor je personeel of je potentiële klanten valt gewoon onder je bedrijfskosten.

  Jouw project ook toevertrouwen aan ons creatief team? Wij zijn er klaar voor. Jij ook?

  Laat ons jouw opdracht ondersteunen met onze creatieve oplossingen! Kies voor Easybranding en ervaar hoe jouw merk, bedrijf of organisatie meer resultaten kan bereiken.