Kijk naar de danseres. Danst ze met de klok mee? Of juist tegen de klok in? Nee, dit is geen grap. Niet iedereen ziet de danseres in dezelfde richting draaien. Het is niet je computer die je om de tuin probeert te leiden maar een kleine test om te weten welke hersenhelft jij het meest gebruikt.

  Een kinetische optische illusie
  Een kinetische optische illusie

  Onze hersenen bestaan uit 2 helften, met elk hun eigen functie. In ons denkproces helpt de linkerhersenhelft ons met de logische zaken. De rechterhersenhelft zorgt dan weer voor de creativiteit en het gevoel. Hoewel iedereen natuurlijk beide hersenhelften heeft, zie je toch dat de meeste mensen een voorkeur ontwikkeld hebben voor één van beide hersenhelften.

  Met de klok mee

  Zie je de danseres met de klok mee draaien, dan gebruik je je rechterhersenhelft het meeste. Deze kant speelt een rol bij emotie, verbeelding, kleur, muziek, ritme, dimensie en ruimtelijke inschatting. Als je deze hersenhelft het meeste gebruikt, ben je meer bezig met creativiteit en expressie dan rationeel denken.

  Tegen de klok in

  Als je de danseres tegen de klok in ziet draaien, gebruik je voornamelijk je linkerhersenhelft. Dit deel van je hersens speelt een rol bij taal, logica, analytisch vermogen, details en getallen. Met andere woorden ben je dus meer bezig met het logisch redeneren dan met creativiteit.

  Onze hersenhelften en hun functie
  Onze hersenhelften en hun functie

  Powered by Story Chief

  Jouw project ook toevertrouwen aan ons creatief team? Wij zijn er klaar voor. Jij ook?

  Laat ons jouw opdracht ondersteunen met onze creatieve oplossingen! Kies voor Easybranding en ervaar hoe jouw merk, bedrijf of organisatie meer resultaten kan bereiken.