Easybranding - Grafisch bureau

Onze werkwijze

Brandingtraject voor ondernemers

Branding is meer dan een mooie huisstijl en een goede website. Het gaat over weten wat de mensen beweegt die jij wilt bereiken, zodat je communicatie daarop aansluit. Het is de reflectie van jouw visie en missie. Omdat alles tegenwoordig online te vinden is, gaat succesvol ondernemen steeds meer over het zichtbaar maken van de juiste content (waar is jouw doelgroep naar op zoek) in een aansprekende stijl (in lijn met jouw persoonlijkheid).

Het gaat om verbinding maken met mensen, zodat er vertrouwen ontstaat om met jou samen te werken. Deze connectie kan alleen maar ontstaan als je branding in lijn ligt met jouw unieke ondernemersstijl. Je echte zélf laten zien, en dit ook uitstralen via het totaalplaatje van alle online en offline kanalen.
Positionering van je merk - Easybranding Kortrijk
Een herpositionering bij een branding traject mag niet ontbreken. Herontdek jouw identiteit bij creatief bureau Easybranding uit Kortrijk.

De juiste branding geeft groei, stabiliteit en rust.

Waarmee helpen wij jou?

 • Met een strategie waar je jaren mee vooruit kunt, die je staande houdt in de continu veranderende wereld waarin we leven.
 • Met een onderscheidende identiteit die past bij jouw ondernemersstijl.
 • Met de verwoording van de kern essentie van jouw bedrijf. Dit is de basis voor je positionering waar je huisstijl, je website en alle waardevolle content over jouw producten en/of diensten op gebaseerd worden.

 • Met het ontwerpen van een uniek logo, een passende huisstijl, visitekaartjes, een stijlvolle, duurzame en functionele website en grafisch ontwerp van de belangrijkste salestools.
 • Met pakkende beelden: sfeervolle fotografie en stijlvolle stockbeelden, van jezelf en van de sfeer van je merk.
 • Met content: we zetten je op weg met waardevolle content en adviseren hoe je zelf content kan creëeren voor je toekomstige blogs, social media-posts, nieuwsbrieven enz.
 • Met coaching. Heel belangrijk; we coachen je in alles wat je nodig hebt om zélf jouw identiteit uit te dragen in content en design. Want wij willen dat jij zelfstandig goed verder kunt. Het brandingpakket bij ons is de start van jouw verdere bedrijfsgroei.

Dit zijn de stappen van ons brandingtraject

Module 1: Merkstrategie & positionering
Jouw bedrijf is onderscheidend als je werkt vanuit je kernessentie. Als je weet waar je staat en waar je naartoe werkt. Je zult vanuit een nieuwe mindset gaan ondernemen. Een duurzame merkstrategie biedt je helderheid, duidelijkheid, focus en rust.

We gaan o.a. aan de slag met: mindset van jezelf en je ideale klant, missie, merkverhaal, merkbeleving, doelen stellen, kanalen bepalen.


Module 2: Branding & identiteit

Door het toepassen van een goed ontwerp voor je logo, klopt alles met wie je bent als persoon en als merk. Hierdoor ervaar je vertrouwen, professionaliteit, nieuwe trots en energie.

We realiseren o.a.: logo-ontwerp, huisstijl, stijlgids met logovarianten en kleuren, fotoshoot op locatie (portret/bedrijf/locatie), stockbeelden ter ondersteuning, coaching in beeld - en kleurgebruik, rechtenvrij beeldModule 3: Converterende website

Met een website die voor jou werkt, zul je zekerheid en rust ervaren. Je klanten kunnen vinden wat ze zoeken en voelen zich welkom bij je. Je kunt in verbinding komen met je klanten en verder bouwen op een goed doordacht concept.

Je krijgt o.a.: vooronderzoek nieuwe website, website-ontwerp, website teksten, wordpress development, website opleiding     


Module 4: Grafisch ontwerp & uitvoering

De merkstrategie en huisstijl vertalen we naar concrete middelen waar je zelf mee kunt werken. De uitvoering wordt zichtbaar: voor jezelf én je potentiële klanten. Je eigenwaarde en de waarde van je bedrijf zullen meteen groeien.

We realiseren o.a.: visitekaartje + drukwerk, mailingtemplate + training, social media-headers en images, salespresentatie,Word-sjabloon, ...

Module 5: Activatieplan & Implementatie

Het geeft stabiliteit als je weet wat je wel en niet moet doen als het om de lancering van je nieuwe identiteit gaat. Je ervaart dat je heel veel zelf kunt op een manier die echt bij je past. We werken een praktische stappenplan uit ter ondersteuning van je bekendmaking. Vervolgens ondersteunen we graag bij de uitvoering ervan, of kan je zelf ook aan de slag gaan.

Je leert alles over o.a.: lancering van je merk, contentkalender, activatie, 360° kanalen, ...

Praktisch
We starten een samenwerking altijd met een brainstormsessie over de branding van jouw bedrijf. Daarin gaan we ook dieper in op de rijke inhoud van het brandingpakket. Bij afname van het brandingtraject voor ondernemers met 5 modules, krijg je deze brainstormsessie cadeau t.w.v. € 540,- excl. BTW


Wat levert ons brandingtraject jou op?

De juiste identiteit geeft groei, doordat:
 • We dit alles doen met aandacht en door het stellen van veel vragen. 
 • De uitstraling van je bedrijf authentiek, betrouwbaar en professioneel is 
 • Je meer klanten krijgt, omdat ze weten waar je voor staat en graag met je willen werken 
 • Je door de nieuwe uitstraling hogere prijzen kunt vragen

De juiste identiteit geeft stabiliteit en rust, omdat:

 • Je werkt vanuit zekerheid, omdat er een strategie is 
 • Je het vertrouwen krijgt dat jij zelf goede content kan maken 
 • De nieuwe kennis je onderneming energie en vleugels geeft 
 • Je niet meer mee hoeft te doen aan online marketing-hypes 
 • Je echt gaat doen wat helemaal bij jou past

Kortom: Je gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet

  Onze nieuwe huisstijl ziet er serieus en professioneel uit maar toch met een hoekje af. Dat is wie we zijn en onze klanten bevestigen dat met positieve feedback. Wij zijn alvast in de wolken met de geslaagde vertaling van ons bedrijfs-dna in de nieuwe huisstijl. Mensen snappen het.

  Mathieu Mottrie - Creax.com

  Het team van Easybranding snapte meteen waar we naartoe wilden en wist dit heel snel te vertalen naar de look & feel van het concept. Het feit dat je door hen behandeld wordt als een persoon en niet als een nummer, heeft een hele positieve invloed gehad op onze samenwerking.

  Sarah Kemseke - Bleu.be

  “De brand positionering was er ‘boenk op’, het was fantastisch. We konden onze identiteit volledig terugvinden in de drie merktypes die naar voor kwamen. Die analyse was gewoon perfect.”

  Mathieu Mottrie - Creax.com

  Werken met merktypes is bijzonder, omdat je het ook meteen kunt linken aan je eigen persoonlijkheid. Tenslotte zal je ook een eigen verhaal vertellen via social media. Wanneer de brand identity samenvalt met je eigen identiteit, heb je de perfecte match.’

  Koen De Staercke - Grailees.be

Your branding. Our Mission

Wij zijn jouw aanspreekpunt

Tineke Rosseel is de oprichter en zaakvoerster van Easybranding

Tineke Rosseel

Eigenaar van Easybranding en heeft ruim 12 jaar ervaring in het aansturen van creatieve processen op maat van grote en kleine projecten.

Karen Vermeersch is Senior brand designer & creative marketeer

Karen Vermeersch

Heeft ruim 10 jaar ervaring met verschillende branding uitdagingen, en helpt ondernemers graag hun eigen potentieel te realiseren.

Janne Vandenberghe is Brand designer & web developer

Janne Vandenberghe

Helpt graag jouw droomidentiteit realiseren en bij de juiste mensen te krijgen, zowel online als offline. Met veel oog voor detail.

Interesse in ons brandingpakket?
Plan een gesprek

Een telefonisch gesprek is onderdeel van ons proces. Hierin luisteren we naar uw verhaal en specifiek project en kijken we samen of ons programma daarbij aansluit. We voorzien hiervoor ongeveer 45 minuten. We vinden het fijn als je ons via onderstaand formulier ook wat informatie kan bezorgen over jouw probleem. Zo kunnen wij vooraf research doen, en krijg jij wellicht al wat leuke branding tips!

Met dit contactformulier bevestig ik dat ik wens gecontacteerd te worden en op de hoogte wil blijven van de nieuwigheden bij Easybranding.